Wie is de trainer?

Mijn naam is Sylvia te Hennepe (1964). Mijn passie is om als trainer bezig te zijn met de ontwikkeling van mensen.

Na een gevarieerde loopbaan doorliep ik de HBO opleiding Omgangskunde aan de Faculteit Educatieve Opleidingen. Daarna heb ik mij verder als trainer ontwikkeld door het volgen van een traineeship bij Van Harte & Lingsma. Tevens ben ik gecertificeerd Moderator (Metaplan®). Tot eind 2009 was ik werkzaam als trainer en adviseur bij de retailorganisatie Intergamma. Daar droeg ik bij aan (ontwikkelingen binnen) training en opleiding in een sterk veranderende omgeving.

Wat mij kenmerkt zijn inlevingsvermogen en mijn hart voor deelnemers. Eerlijk, duidelijk, met aandacht voor wat er in het hier-en-nu speelt en met kennis van zaken. Mijn sterke betrokkenheid, enthousiasme en openheid wekken vertrouwen. Een collega-trainer typeerde mijn trainingsstijl als `ontwapenend`. Deelnemers durven zich te laten zien en op zichzelf te reflecteren. Zo ontstaat bewustwording en van daaruit het persoonlijke leerproces.
Elk mens is uniek. Elk mens heeft eigen drijfveren, doelstellingen, kwaliteiten en verlangens. Als deelnemers in trainingen in staat zijn de verbinding te maken tussen deze zaken en trainingsinhoud, is leren zinvol en effectief. Ik vind het geweldig hieraan als trainer bij te dragen. Vanuit deze gedrevenheid heb ik Kumquat Trainingen opgericht.